söndag 7 oktober 2012

Fetaost!

Fetaost. Finns inte mycket mer att säga om denna ost än, GOTT!! Både jag och sambon älskar verkligen fetaost!! I kväll blev det färsbiffar fyllda med fetaost. Smaskens!!



Fetaostbiffar med timjansås
4 portioner

500 g nötfärs
1 rödlök, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1 ägg
2-3 msk grädde
salt
peppar
timjan
1 förp fetaost

Timjansås

ca ½ dl grädde
1-1½ dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
timjan
salt
peppar


  • Dela fetaosten i 4 eller 8 bitar, detta lite beroende på hur stora biffar du vill göra.
  • Blanda ihop nötfärs, lök, vitlök, ägg och grädde till en slät "smet". 
  • Krydda med salt, peppar och timjan.
  • "Baka" in fetaostbitarna i köttfärsen och forma till avlånga biffar.
  • Stek på medelvärme till biffarna är genomstekta.
  • Lägg över biffarna på ett fat.
  • Såsen gör du i stekpannan. Blanda alla ingredienser och låt småputtra någon minut.
  • Smaka av med salt, peppar och timjan.
  • Servera biffarna med åsen och något gott tillbehör. Tex potatis och sallad.


Hoppas ni har en trevlig söndagkväll!!

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar