måndag 29 oktober 2012

Gott med grönsaker!

I kväll har vi ätit en riktigt god grönsaksgryta! Till och med sambon som var lite skeptisk först gav den bra betyg! En het gryta möter sälta i halluomi. Yummi!



Grönsaksgryta med halloumiost
4 portioner

1 gul lök, grov hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
½ squash, tärnad
½ aubergine, tärnad
1 röd paprika, tärnad
1 msk olivolja
curry
cayennepeppar
salt
peppar
1 burk hela tomater
1 grönsaksbuljong
1 burk kikärtor, avrunna
2 paket halloumiost, skivade
1 dl solrosfrön
80 g babyspenat


  • Bryn grönsakerna i olja i en panna eller gryta. Krydda med curry, cayenne, salt och peppar.
  • Häll på tomater och buljongen. Vänd ner kikärtorna och låt grytan puttra i några minuter.
  • Torrosta solrosfröna i en torr stekpanna tillsammans med lite flingsalt. Lägg åt sidan.
  • Stek halloumin så att den får en gyllene färg.
  • Lägg upp grytan i djupa tallrikar och fördela spenat och halloumi över. Toppa med de rostade solrosfröna. Mums!
Vill du inte äta en vegetarisk måltid kan du byta ut osten mot tex grillad
kyckling.

Höstigt men ändå fräscht! 
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar