I kväll blev det biffar på menyn, igen.. Kycklingbiffar denna gång! Mmm, riktigt goda och saftiga blev dessa. Till det serverades en syrlig dippsås och grönsaker.
Kycklingbiffar med limedipp.
4 portioner
3 kyckligfileér, ca 600 g
1 ägg
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
1 röd chili med eller utan frön, finhackad
ca 1 msk finriven färsk ingefära
salt
peppar
sesamfrön till panering
limedipp
1 lime, rivet skal och saft
3 msk vitvin vinäger
2-3 msk olja
2 msk vatten
½-1 vitlöksklyfta, pressad
2-3 cm röd chili, finhackad
2 tsk fisksås
1 msk färsk koriander, finhackad
- Mixa kycklingen i en matberedare grovt. Lägg i övriga ingredienser till biffarna och mixa till en ganska slät smet. Salta och peppra.
- Forma till biffar och vänd i sesamfrön. Detta kan vara lite kladdigt så ibland är det lättare att vända en klick kycklingsmet i sesamfröna innan du formar till biffar.
- Stek sedan biffarna i olja tills de fått fin färg och är genomstekta.
- Limedipp. Blanda alla ingredienser till dippen. Smaka av och finjustera smakerna ev.
- Servera biffarna med dippen.
Till mina biffar serverades broccoli, paprika och grönsallad. Lätt och gott!! |
Biffarna blir perfekt ersättning till nuggets! |
Kramar Mysan!
Gud vad gott med sesamfrön på! MUMMA! :)
SvaraRaderaJa, dessa blev supersmarriga! Man kan med fördel krydda ännu mer än vad det står i receptet! Sesamfrön, I like!
Radera