söndag 10 februari 2013

Tomat, parmesan och oliver!

God kväll där ute!

Hoppas du har haft en härlig helg! Det har jag haft!
Igår tog vi det mest lugnt och i dag har vi varit aktiva och spelat squash! Så roligt! Men jobbigt! :D Fast det är väl det som är vitsen med att träning, att man ska bli lite trött i kroppen! Får de hur det känns i morgon, om jag kommer kunna gå... :P

Vad har du hittat på?

I går lagade jag god kyckling fylld med soltorkad tomat, parmesan och oliver! Kycklingen blir så saftig och god när man fyller den!




Kyckling med tomat, parmesan och oliver
4 portioner
ugn: 200 grader

4 kycklingfileér
1 dl riven parmesan
ca 4 msk soltorkade tomater, fint hackade
ca 10 svarta oliver, kärna gärna ur själv. Oliver med kärna är så mycket godare.
2-3 msk färska örter, tex basilika, oregano, persilja, gräslök
salt
peppar


  • Skär en djup skåra i sidan på fileérna. Salta och peppra ordentligt runt om.
  • Blanda parmesan, tomat, oliver och örter.
  • Fördela oströran i skåran på fileérna och "stäng till" öppningen med hjälp av tandpetare.
  • Stek kycklingfileérna runt om så att de får fin färg. 
  • Lägg sedan över i en ugnsform och stek i ugnen i ca 30 minuter tills kycklingen är helt genomstekt.
  • Servera med valfritt tillbehör!

En favvo här hos oss, paprikasås serverades till.

Snabbstekta grönsaker serverades till.

Så här kan det se ut innan ett foto tas.. 

Kramar Mysan!

4 kommentarer:

  1. Vad gott allt ser ut! Väldigt fina bilder också. Synd att du inte får fler kommentarer. Kul med glutenfria recept, både varmrätter och efterrätter. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du! Då vi äter mycket GI mat här hemma blir det ganska mycket glutenfritt! Kanske ska göra en kategori för allergiker..

      Radera