fredag 14 december 2012

Fjortonde December

Fredag! Härligt! i morgon ska jag baka lite julgodis och så ska de sista julklapparna inhandlas! Har jag tur får jag med sambon på stan.

Julen måste vara den perfekta högtiden för alla som gillar att laga mat och baka! Finns ju såå mycket nytt att testa varje år! Lite som att komma till himmelriket när man får gotta sig i massor av recept!! ;D

Något som jag har bakat de senaste åren är saffransskorpor. Såå gott! HÄR hittar du receptet. Men i år frångick jag den traditionen och bakade härliga kardemummaskorpor!



Kardemummaskorpor
ca 40 stycken
ugn: 175 grader

2-3 tsk kardemumma kärnor,
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
½ dl farinsocker
1 vaniljstång
2 ägg
1 dl solrosfrön
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver


  • Stöt kardemumman i en mortel.
  • Vispa smör, socker, farinsocker, urskarpad vaniljstång och kardemumma riktigt krämingt.
  • Tillsätt ett ägg i taget.
  • Blanda solrosfrön med mjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ner i smörsmeten.
  • Forma till två rullar och platta till dem lite.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  • Ta ut längderna ur ugnen och skiva i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg tillbaka på plåten.
  • Sänk temperaturen i ugnen till 125 grader. Och torka skorporna i ca 10 minuter tills de är helt torra.
Härligt söta med en god smak av kardemumma!



Hoppas du har en mysig kväll!

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar