tisdag 11 mars 2014

Lasagne med fetaost

Hej!
Ännu en dag som skvallrar om att våren är på väg! Som jag längtar. Så skönt att Arvid kan stå ute och sova utan att bli kall om näsan.

Något som vi ganska ofta har i maten här hemma är fetaost. Fetaosten kan ge många rätter en härlig twist. Igår fick den förgylla en god lasagne!



Lasagne med fetaost.
4 portioner
ugn: 225 grader

1 sats köttfärssås
lasagne plattor
1 förp fetaost
ca 8 cocktail tomater, halverade
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
ca 3 dl riven ost
salt
vitpeppar


  • Rör ut mjölet i hälften av mjölken och häll sedan på resten av mjölken.
  • Låt koka upp under omrörning.
  • Vispa ner osten och låt smälta. Smaka av med salt och vitpeppar.
  • Varva köttfärs, ostsås, fetaost och lasagneplattor i en ugnsfast form.
  • Avsluta med ostsås och toppa med fetaost och tomater.
  • Grädda i ca 30 minuter. 

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar