torsdag 20 mars 2014

Pizza Bianco

Hej!
Var tog våren vägen? Men det kanske är ok att det blir lite bakslag då jag hörde att den är ca 5-6 veckor tidigare än normalt i år.. Men man vänjer sig ju så fort när man har fått några härligt fina dagar. Jaja, tids nog så stannar den väl ända till sommaren!

Tänkte tipsa om en lite annorlunda pizza som jag rekommenderar till helgen! Super god och fräsch!



Pizza Bianco
4 portioner
ugn: 250 grader

1 sats pizzadeg
250 g ricottaost
50 g parmesanost, riven
250 g mozzarellaost, skivad
4 vitlöksklyftor, skivade
ca 8-10 körsbärstomater, delade i "kvartar"
ca 4 msk pesto
ev färska örter tex basilika, oregano eller rosmarin
salt
peppar


  • Gör pizzadegen enligt receptet. Du kan givetvis använda ditt favoritrecept. Mitt hittar du här.
  • Sätt på ugnen i god tid så att den är varm. Använd gärna baksten eller värm plåten i ugnen innan du lägger på pizzan. Då blir botten lite mer "knaprig".
  • Dela degen i 4 delar och kavla ut varje del tunt.
  • Bred på ricottaosten och lägg på mozzarella, vitlök, tomater och pesto. Strö över parmesan. Salta och peppra.
  • Grädda pizzan i ca 10 minuter eller tills den har fått fin färg.

Denna pizza känns fräsch och andas lite vår! 

Annorlunda men super god! Jag föredrar nog denna framför "vanlig" pizza!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar