Macarons
ca 30 stycken
ugn: 150 grader
100 g finmalda solrosfrön
100-110 g äggvita (låt gärna stå i rumstemperatur ett par timmar)
200 g florsocker
4-5 msk socker
ev smak/färgsättning
- Sikta solrosfrömjölet genom en sil så att det blir luftigt. Tänk på att det är nu när det är siktat som det ska vara 100 g. Sikta ner florsocker och blanda med solrosfrömjölet.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum, börja då tillsätt sockret lite i taget. Vispa tills du fått en blank och fin maräng.
- Vänd försiktigt ner solrosfröblandingen med en slickepott.
- Vill du smaksätta eller färga dina macarons tillsätter du det här.
- Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små kakor i storlek med en femkrona på en plåt med pakplåtspapper.
- Låt vila i 30-60 minuter så att macaronerna får som ett skin.
- Grädda i ca 8-12 minuter.
- Låt svalna och fyll sedan med valfri fyllning.
Jag har fyllt dessa med halloncreme. |
Några krm kardemumma fick smaksätta kakorna och chokladganache fick agera fyllning |
Har ni testat att göra macarons? Hur gick det?
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar