Till efterrätt så bjöds det på "mangoglass". Glass i portionsformar med "surprise" i form av kaksmulor. Smaskigt var det! Perfekt att göra dagen innan och bara ta fram strax innan servering!
Mangosurpris
8 portioner
1 pkt fryst mango,250 g
2 äggulor
1 dl florsocker
4 dl grädde
10 cookies, 100 g (typ maryland)
4 passionsfrukter
400 g frysta hallon
2 msk flytande honung
- Halvtina mangon och mixa den med äggulor och florsocker.
- Vispa grädden och blanda ner mangomoset i grädden.
- Smula ner kakorna och rör om.
- Fördela smeten i stora muffinsformar och ställ i frysen i minst 3 timmar.
- Dela passionsfrukterna och ta ur fruktköttet.
- Blanda hallonen med passionsfrukten och honugen. Låt dra i minst 1 timme. Hit går det att förbereda.
- Ta ur glassen ur formarna och lägg upp på assietter. Låt stå i ca 10 minuter så att glassen tinar lite.
- Servera med mangosalsan.
Fina Ida har fotat denna mangosurprise. |
Hoppas ni har en trevlig söndag!
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar