I torsdags så lagade jag en riktigt god sallad med biff och en god fräsch smak av asien!
Biffsallad
4 portioner
600 g biff/entrecote, i 1 cm tjocka skivor
blandad sallad
1 kruka/knippe koriander
1 kruka/knippe mynta
1 gurka, strimlad
2-3 morötter, strilmad
Marinad
½ dl soya
5 cm riven ingefära
1/4 dl limesaft
Dressing
½ msk råsocker
½ dl limesaft
½ dl soya
2 chilifrukter, finhackad
- Lägg köttet i en skål. Blanda marinaden och häll över köttet. Låt marinera i ca 1 timme.
- Stek eller grilla köttet några minuter per sida, det ska fortfarande vara lite rosa i mitten.
- Blanda sallad, gurka och morötter. Blanda ner köttet.
- Rör ihop dressingen och häll det över salladen!
- Servera!
Denna sallad är riktigt god! Just nu längtar jag tills det är varmt nog att äta den ute på terrassen! |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar