måndag 13 februari 2012

Renskavspanna

I kväll har vi ätit riktigt snabbmat! Renskavspanna! Mums! Svamp och renskav ger en härlig smak av skog! Renskav eller älg/viltskav finns i frysdisken i smidiga förpackningar.




Renskavspanna
4 portioner

3 paket renskav (à 240 g)
200 g skivad färsk svamp
2 msk smör
1-2 gul lök, fin hackad
1 tsk timjan
5 torkade enbär
salt
vit och svartpeppar
3 dl grädde


  • Fräs svampen i lite smör tills den får fin färg. Ta upp och lägg den åt sidan.
  • Fräs sedan löken i lite smör tills den blir mjuk utan att få för mycket färg.
  • Fräs skaven i omgångar i lite smör och blanda ner svamp och lök. Krydda och häll på grädde. Låt sjuda till grädden kokat ihop lite. Ta upp enbären och servera med sallad.
Toppa med lite lingon, det är smaskens.

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar