I kväll blev det en gryta med tomater, squash och kikärter. Att toppa med fetaost var en riktig hit!
Kikärtsgryta
4 portioner
1-2 gul lök, grovhackad
1 squash, i "halvmånar"
10-15 körsbärstomater, halverade
400 g kikärter, (en burk)
1 burk krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljongtärning
1-2 tsk timjan
peppar
smör
1 förp fetaost, smulad
- Fräs alla grönsaker utom tomat i en gryta i ca 5 minuter.
- Skölj kikärterna och låt rinna av.
- Rör ner kikärter, tomater, krossade tomater i grytan.
- Krydda med buljong, peppar och timjan.
- Låt grytan koka ihop i ca 10 minuter.
- Servera med smulad fetaost.
Jag toppade även grytan med en röra på persilja, citronskal, vitlök och crème fraiche. |
Lagar ni mycket vegetarisk mat?
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar