torsdag 16 februari 2012

Veckans Veg!

Jag försöker oftast laga en vegetarisk rätt i veckan.Tycker att det är kul att utforska olika delar av matvärlden!
I kväll blev det en gryta med tomater, squash och kikärter. Att toppa med fetaost var en riktig hit!



Kikärtsgryta
4 portioner

1-2 gul lök, grovhackad
1 squash, i "halvmånar"
10-15 körsbärstomater, halverade
400 g kikärter, (en burk)
1 burk krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljongtärning
1-2 tsk timjan
peppar
smör
1 förp fetaost, smulad


  • Fräs alla grönsaker utom tomat i en gryta i ca 5 minuter. 
  • Skölj kikärterna och låt rinna av. 
  • Rör ner kikärter, tomater, krossade tomater i grytan.
  • Krydda med buljong, peppar och timjan.
  • Låt grytan koka ihop i ca 10 minuter.
  • Servera med smulad fetaost.

Jag toppade även grytan med en röra på persilja, citronskal, vitlök
och crème fraiche.
Lagar ni mycket vegetarisk mat?

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar