Först ut är tandorifisk!
Tandorifisk
4 portioner
Ugn: 200 grader
600 g vit fiskfilé, i stora bitar
2 msk citronsaft
4 dl yoghurt
3 msk vinäger
1 lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
2 cm ingefära, finriven
1 tsk gurkmeja
en nypa salt
en nypa malen koriander
en nypa garam masala
en nypa chilipulver
½ röd chilifrukt, fint skivad
½ purjolök, finstrimlad
1 msk rivet limeskal
- Gnid in fisken med citronsaft och salt. Lägg i en ugnsfast form.
- Blanda alla ingredienser utom chilifrukt, purjolök och lime till marinad. Häll marinaden över fisken och marinera i ca 2 timmar i kylen. Vänd fisken några gånger.
- Ställ fiksen i ugnen i ca 15-20 minuter eller till fisken är klar.
- Toppa med chilifrukt, purjo och limeskal.
- Servera med ris eller en god sallad.
Det är första gången jag lagar tandori.. Är inte tandori mer röd? Jaja, gott var det ändå! |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar