onsdag 15 februari 2012

Kycklingwok

I kväll har vi ätit en riktigt god och lättlagad kycklingwok! Det som är bra med att laga wok är att man kan ta lite vad som man har hemma. Man ska bara tänka på att man wokar i omgångar då olika grönsaker och kött tar olika lång tid. Marinera gärna köttet undertiden du fixar med grönsaker!



Kycklingwok
4 portioner

4 kycklingfileér, strimlade
1 gul lök, klyftad
ca 1/4 dl purjolök, strimlad
1 morot, strimlad
ca 100 g vitkål, strimlad
½ chilifrukt, finhackad
2-3 msk soya
2-3 msk olja
2-3 msk riven ingefära
1 lime

  • Blanda chili, soya, olja och ingefära. Blanda det med lök och kyckling. Låt dra minst 10 minuter men gärna längre.
  • Woka kyckling och lök i omgångar och lägg åt sidan.
  • Woka sedan grönsakerna i omgångar. När allt är wokat och klart blandar du ner allt i wokpannan och låter bli varmt. 
  • Pressa lite lime över och servera!



Givetvis kan du byta ut kycklingen mot annat kött eller varför inte något
vegetariskt alternativ? 
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar