onsdag 12 mars 2014

Kardemummakaka

Hej! 
Har du någon favorit kaka när du vill baka något som går snabbt? 
I går svängde jag ihop denna goding när min kära syster kom på besök. Den går fort att röra ihop men behöver dock ca 40 min i ugnen. Kakan sprider en härlig doft av kardemumma i hela huset! 



Kardemummakaka
1 kaka
ugn: 200 grader

6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl socker
2 tsk nystött kardemumma
100 g smör i små tärningar
2½ dl mjölk
1 ägg
pärlsocker till garnering
sesamfrön till formen

  • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  • Blanda ner smöret så det blir finfördelat. Lättast är att "nypa" ihop det med händerna.
  • Rör ner mjölk och ägg. Rör så att allt blandas.
  • Häll ner i en smord springform (ca 24 cm i diameter) som "bröats" med sesamfrön. Strö över pärlsocker.
  • Grädda i ca 40 minuter.
Sesamfröna ger kakan en lite nötaktig smak. Givetvis kan du bröa formen
med ströbröd eller något annat om du hellre vill det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar