Kladdkaka
ca 8 bitar
ugn: 200 grader
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
4 msk kakao
50 g vit choklad
- Smält smöret och bryt ner den mörka chokladen. Dra av från värmen och låt chokladen smälta ner i smöret.
- Vispa upp ägg och socker. Rör ner chokladblandningen och blanda till en smet.
- Sikta ner mjöl och kakao. Vänd runt till en jämn smet.
- Bred ut smeten i en form med löstagbar kant ca 22 cm.
- Smält den vita chokladen och häll den i en spritspåse.
- Spritsa klickar i kakan. Dra med en tandpetare genom alla klickar utan att lyfta den.
- Grädda kakan i ca 15 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten.
Kakan blir nästan godast dagen efter när den stått till sig lite! |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar