lördag 1 mars 2014

Kladdkaka!

Den bästa kakan är väl ändå kladdkakan? Den går fort att göra, passar vid nästan alla tillfällen och går att variera! Till Mariadagen igår bakade jag en dekorerad med hjärtan i vit choklad.



Kladdkaka
ca 8 bitar
ugn: 200 grader

100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
4 msk kakao
50 g vit choklad

  • Smält smöret och bryt ner den mörka chokladen. Dra av från värmen och låt chokladen smälta ner i smöret.
  • Vispa upp ägg och socker. Rör ner chokladblandningen och blanda till en smet.  
  • Sikta ner mjöl och kakao. Vänd runt till en jämn smet.
  • Bred ut smeten i en form med löstagbar kant ca 22 cm.
  • Smält den vita chokladen och häll den i en spritspåse.
  • Spritsa klickar i kakan. Dra med en tandpetare genom alla klickar utan att lyfta den.
  • Grädda kakan i ca 15 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten.

Kakan blir nästan godast dagen efter när den stått till sig lite!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar