Hur gör du din köttfärssås? Blir det samma varje gång eller gör du som jag och kör lite "tager vad man haver" taktiken? I dag hällde jag i en skvätt grädde och toppade med fetaost. Gott!
Köttfärssås
4 portioner
ca 500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackad
2 morötter, grovrivna
ca 2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
ca 1 dl grädde
1-2 msk chilisås
1 msk kalvfond
salt
peppar
oregano
1 förp fetaost
- Bryn lök och morötter i lite olja i en gryta eller stekpanna. Häll i tomatpuré och låt bryna med någon minut.
- Lägg i köttfärsen och stek under omrörning tills köttfärsen är genomstekt.
- Häll på krossade tomater, grädde, chilisås, fond och kryddor.
- Rör om och låt koka i ca 15 minuter.
- Smula över fetaost och servera med nykokt pasta.
Det är fetaosten som gör det lilla extra! |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar