måndag 3 mars 2014

Vardagsmat.

En rätt som kvalar in bland topp fem på listan för bästa vardagsmaten är väl ändå köttfärssås. Lätt att göra och passar gammal som ung!
Hur gör du din köttfärssås? Blir det samma varje gång eller gör du som jag och kör lite "tager vad man haver" taktiken? I dag hällde jag i en skvätt grädde och toppade med fetaost. Gott!



Köttfärssås
4 portioner

ca 500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackad
2 morötter, grovrivna
ca 2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
ca 1 dl grädde
1-2 msk chilisås
1 msk kalvfond
salt
peppar
oregano
1 förp fetaost


  • Bryn lök och morötter i lite olja i en gryta eller stekpanna. Häll i tomatpuré och låt bryna med någon minut.
  • Lägg i köttfärsen och stek under omrörning tills köttfärsen är genomstekt.
  • Häll på krossade tomater, grädde, chilisås, fond och kryddor.
  • Rör om och låt koka i ca 15 minuter.
  • Smula över fetaost och servera med nykokt pasta.
Det är fetaosten som gör det lilla extra!

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar