söndag 5 juni 2011

Härliga söndag!




Älskar detta väder!! Att kunna gå barfota i gräset är underbart!!
I dag har vi pysslat i trädgården hela långa dagen. Det har varit superhärligt!
Hoppas att det är fler än jag som varit ute och njutit i helgen!

När jag bakar kakor och bröd så bakar jag ofta från Leila Lindholms recept. Gillar hennes recept då dem känns "rustika", inget konstgjort utan allt är gjort från grunden.
Kladdkakemuffinsen som vi bjöd Eriks mamma på kommer från boken "A piece of cake".



Kladdkakemuffins med inlagd rabarber
14 muffins
ugn 175 grader

2 ägg2dl strösocker1tsk vaniljsocker50g smör1/2dl rapsolja1dl ljus sirap2dl vetemjöl1dl kakao1tsk bakpulver1 nypa salt100g mörk choklad, 70%

  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. 
  • Smält smöret och blanda samman det med oljan och sirapen. Häll det i äggsmeten och rör om. 
  • Tillsätt vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör försiktigt med en slickepott tills allt blandat sig. 
  • Smält chokladen över vattenbad och tillsätt den också, rör försiktigt. 
  • Sätt pappersformar i en muffinsplåt och fördela smeten i dem. 
  • Grädda i ca 12 minuter. Tänk på att de inte ska bli helt klara för då blir de inte kladdiga. Låt svalna. 
  • Servera tillsammans med inlagd rabarber och lättvispad grädde.
Inlagd rabarber

1/2 l vatten
1 dl socker
2-3 rabarber, skurna i 4 cm långa bitar
1 citron, saften

  • Koka upp vatten, socker och citronsaften. 
  • Lägg rabarbern i en skål och häll lagen över. 
  • Låt vila i kylskåp ett par timmar, gärna över natten.



Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar