onsdag 1 juni 2011

Lamm med mangoglase!



Till morsdag så bjöd vi ju Eriks mamma på lite middag! Här kommer receptet på lammet som smakade kanon gott! Det kommer vi garanterat göra fler gånger i sommar!

Grillad lammstek med mangoglase och papayasallad!
4-6 personer

1 lammstek

Mangoglaze:
3 dl mangosås (finns på "asienhyllan" i välsorterade livsmedelsbutiker)
Färskpressade juice och skal från 1 lime

2 msk honung3 msk kinesisk soja
1 msk amerikansk whisky
2 hackade vitlöksklyftor
1 krm tabasco



  • Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka i ca 5 minuter. Låt svalna.


Papayasallad:
11/2 mogen papaya
100 g blandad sallad
1 gurka
150 g fetaost
½ purjolök




  • Tärna papaya, gurka och fetaost och strimla purjolöken.
  • Lägg salladen på ett fat och fördela papaya, gurka och fetaost och ovanpå. Toppa med löken.



  • Lägg briketter längs kanten på grillen så att det bildar en ring. Tänd och låt briketterna bli grå. 
  • Pensla steken med lite glase och lägg den i mitten av grillen så att det inte är någon glöd precis under. Låt locket vara på grillen så att värmen stannar.
  • Grilla köttet tills innertemperaturen är ca 62 grader (använd en stektermometer) det tar ca en timme. Vänd köttet lite då och då och pensla med lite glase. När köttet är 62 grader så låt det vila inlindat i folie ca 5-10 minuter.
  • Skär upp och servera med papayasalladen, potatisklyftor och gärna lite mangoglase.


Mangoglasen passar även toppen till kyckling!

Smaklig måltid!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar