söndag 31 mars 2013

Rödbetor möter getost!

Hej min vän!
Hoppas du har haft en fin påsk! Har du ätit påskmat och godis i massor? Vi har legat lite lågt på den biten i år faktiskt! Lite skönt tycker jag! I fredags hade vi lite middag här och till förrätt bjöds det på rödbetscarpaccio.



Rödbetscarpaccio med getostcreme
4 portioner

4 stora rödbetor
ruccola blad
solrosfrön
flytande honung

getostcreme
100 g getost
3 msk creme fraiche
salt
peppar



  • Koka rödbetorna nästan klara, ca 30 minuter. Det får gärna vara lite "kärna" kvar.
  • Gnid av skalet under rinnande vatten och skiva sedan rödbetorna tunnt.
  • Getostcreme: Mosa alla ingredienser med en gaffel eller mixa med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  • Fördela rödbetsskivorna på fyra tallrikar. Toppa med ruccola och getostcremen. Strö lite solrosfrön över och ringla över lite honung.
  • Servera!

Sött och salt.. Yummi!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar