tisdag 3 maj 2011

Köttfärsspett i pitabröd





I dag har vi ätit pitabröd med fyllning. Pitabröd är riktigt praktiskt! Man fyller det med vad man vill så har man en snabb och god måltid!
När vi bodde i lägenhet så brukade vi ta med våran minigrill, köttfärsspett, grönasker och pitabröd till havet och grilla lite! Vardagslyx! 
I dag så blev det en variant.

Köttfärsspett i pitabröd
4 portioner

400 g köttfärs
1 ägg
1/2 dl ströbröd
salt
peppar
ev någon god kryddblandning, jag hade en lammkrydda för att få grekisk smak
valfria grönsaker
1/2 riven gurka
3 dl matlagningsyoghurt
1-2 pressad vitlöksklyfta
ca 8 pitabröd

  • Blanda köttfärs, ägg, ströbröd ock kryddor ordentligt. Forma till avlånga biffar.
  • Stek några minuter på varje sida till biffarna är gemonstekta.
  • Skiva grönsakerna och lägg upp på ett fat.
  • Blanda gurka, yoghurt, och vitlök till en tzatsiki. Smaka av med salt och peppar.
  • Tillaga pitabröden enligt förpackningen och servera med köttfärsspetten, grönsaker och tzatsikin.


Trevlig tisdag!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar