tisdag 24 maj 2011

Thaikyckling



I dag har jag haft en heldag med mig själv! Mysigt! Har varit på en liten shoppingtur, fixat lite i trädgården, gjutit en kruka, slappat lite i soffan! Ja, jag har hunnit med riktigt mycket!

I dag har vi ätit kyckling med smak av ingefära och vitlök. Gott! Ingefära är riktigt gott, prova att skiva och lägga i dricksvattnet, sommarfriskt!


Thaikyckling med nudelsallad
4 portioner

4 kycklingfileér
2 cm finriven ingfära
1 finriven vitlöksklyfta
3 msk soya
1 msk vatten
salt
peppar

Nudelsallad
4 portioner kokta nudlar
4-5 skivade morötter
2-3 rödlökar i grova bitar
ca 200 g broccoli i små buketter
1 1/2 dl sweet chilisås
koriander


  • Woka grönsakerna till salladen och blanda med nudlar och sweet chilisåsen. Toppa med lite koriander.
  • Stek kycklingen några minuter tills den nästan är genomstekt.
  • Blanda ingefära, vitlök, soya och vatten och blanda med kycklingen. Stek ytterligare några minuter tills att kycklingen är helt klar.
  • Servera kycklingen med nudelsalladen.


Några söta blommor fick följa med mig hem!

De får bo i en fin gjuten kruka!

Tomater och chili får bo i växthuset! Härligt när det äntligen är dags att
skörda färska grönsaker!

Ha det gott!

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar