måndag 2 maj 2011

Pesto



Jag har för ungefär ett halvår sedan upptäckt hur gott pesto är! Till pasta, i en potatissallad, till kyckling på mackan till lax.. Ja, det passar till det mesta! Har dock ännu ej kommit så långt att jag gjort min egen. Det är ju lite bekvämt att bara ta burken från butikshyllan!
I dag så fick den sätta smak på min pastasås med kyckling! Riktigt gott! Ett plus är att Erik gillar det med!


Kyckling pasta
4 portioner

3-4 kycklingfileér i tärningar (beroende på hur stora dem är)
2 rödlökar i klyftor
en stor handfull körsbärstomater i halvor
2 mogna avokador i tärningar
3 dl matlagningsgrädde
2-3 msk pesto
lite solrosfrön
4 portioner nykokt kokt pasta


  • Stek kycklingen några minuter och tillsätt löken. Salta och peppra.
  • Häll grädden i pannan och låt sjuda några minuter.
  • Tillsätt peston och sedan tomater och avokado. Låt allt bli varmt.
  • Servera med nykokt pasta och strö över några solrosfrön!




Hoppas det ska smaka!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar