söndag 1 maj 2011

Sköna Maj välkommen!

Färsk grillad sparris från vår trädgård!

Denna helg har varit riktigt mysig! Det började med en härlig middag i fredags med underbar mat och sällskap!

I går så hade vi vänner här på lite valborgsfirande. Riktigt trevligt! Vi såg på elden nere på Fridhem, tyvärr så var det lite segt och vi var hungriga! När vi kom hem grillade vi och åt en härlig middag! Sedan snackade vi strunt hela kvällen!

I dag har vi fixat och donat här hemma. Planterat lite örter och rädisor. Pappa kom med en leverans färg så vi har även hunnit måla lite i våran tvättstuga.


Grillad rödlök, halloumi och sparris! Mums!

Efterrätten blev en god bärpaj!



 Bärsmulpaj
6-8 portioner
ugn 200 grader

4-5 dl bär, jag hade hallon och vita vinbär
ev 1 1/2 msk potatismjöl, detta för att binda vätskan om det är saftiga bär
ev 1 1/2 msk socker, detta om det är lite sura bär som i mitt fall
1 dl havregryn
1/2 dl mjöl
1 1/2 dl frön och nötter, solrosfrön, pumpakärnor, melonkärnor, mandel, linfrön
1/2 -1 dl socker
1 ägg
25 g smör


  • Blanda bär och ev potatismjöl och socker och lägg i en pajform.
  • Blanda havregryn, mjöl, frön, socker, ägg och smör till en grynig massa. 
  • Smula blandningen över bären och grädda i ca 25 minuter.
  • Servera med vaniljsås eller glass.

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar