måndag 28 november 2011

Citronkyckling




Kyckling är en stor favorit här hos oss. Enkelt att laga med oändliga variationer! Vi äter kyckling flera gånger i veckan just för att det är så lätt att variera utan att det blir tråkigt. Det mesta går helt enkelt att ersätta med kyckling!
I kväll åt vi kyckling med smak av citron och rosmarin.

Citronkyckling.
4 portioner

4 kycklingfiléer, delade i 3 delar/filé
2 vitlöksklyftor, finhackade
olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 hönsbuljongtärning
1 tsk rosmarin
1/2 citron, skal och saft
1 dl svarta oliver
1/2 dl grovhackad persilja
1/2 citron, i ca 4-6 delar

  • Bryn kycklingen i lite olja i en gryta. Salta och peppra. Lägg i vitlöken. 
  • Häll på grädde, buljong, rosmarin och citronsaft. Rör om och låt koka ca 5 minuter under lock.
  • Rör ner citronskal, oliver och persilja. Garnera med citronbitar.
  • Servera med en god sallad och ev ris.

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar