Paj är något som jag verkligen förknippar med sommar! Favoriten är smulpaj! Friska bär eller frukter möter krispig topping och så en len vaniljsås till blir pricken över iet!
I dag testade jag en ny variant på smulpaj med havrebotten! Helt klart min nya favorit!
Knaprig blåbärspaj
1 paj/8 portioner
ung 175 grader
Havrebotten
175 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 1/2 dl havregryn
Fyllning
250 g blåbär
150 g vita vinbär
2-3 msk socker
2 1/2 msk potatismjöl
Knaprig topping
75 g smör
2 1/2 dl havregryn
3/4 dl socker
- Smält smöret till botten och rör i vetemjöl, strösocker och havregryn.
- Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i mitten av ugnen i ca 15 min tills den är ljusbrun.
- Blanda blåbär, vinbär, socker och potatismjöl.
- Häll bärblandningen i pajformen.
- Smält smöret till toppingen och blanda ner socker och havregryn.
- Strössla toppingen över pajen och grädda pajen gyllene i ca 25 minuter.
- Servera med vaniljsås!
Denna paj blev riktigt krispig och god! |
Trevlig söndagskväll!
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar