söndag 22 maj 2011

Blåbärspaj




Paj är något som jag verkligen förknippar med sommar! Favoriten är smulpaj! Friska bär eller frukter möter krispig topping och så en len vaniljsås till blir pricken över iet!
I dag testade jag en ny variant på smulpaj med havrebotten! Helt klart min nya favorit!

Knaprig blåbärspaj
1 paj/8 portioner
ung 175 grader

Havrebotten
175 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 1/2 dl havregryn

Fyllning
250 g blåbär
150 g vita vinbär
2-3 msk socker
2 1/2 msk potatismjöl

Knaprig topping
75 g smör
2 1/2 dl havregryn
3/4 dl socker


  • Smält smöret till botten och rör i vetemjöl, strösocker och havregryn.
  • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i mitten av ugnen i ca 15 min tills den är ljusbrun.
  • Blanda blåbär, vinbär, socker och potatismjöl.
  • Häll bärblandningen i pajformen.
  • Smält smöret till toppingen och blanda ner socker och havregryn. 
  • Strössla toppingen över pajen och grädda pajen gyllene i ca 25 minuter.
  • Servera med vaniljsås!


Denna paj blev riktigt krispig och god!



Trevlig söndagskväll!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar