När vi bodde i lägenhet så brukade vi ta med våran minigrill, köttfärsspett, grönasker och pitabröd till havet och grilla lite! Vardagslyx!
I dag så blev det en variant.
Köttfärsspett i pitabröd
4 portioner
400 g köttfärs
1 ägg
1/2 dl ströbröd
salt
peppar
ev någon god kryddblandning, jag hade en lammkrydda för att få grekisk smak
valfria grönsaker
1/2 riven gurka
3 dl matlagningsyoghurt
1-2 pressad vitlöksklyfta
ca 8 pitabröd
- Blanda köttfärs, ägg, ströbröd ock kryddor ordentligt. Forma till avlånga biffar.
- Stek några minuter på varje sida till biffarna är gemonstekta.
- Skiva grönsakerna och lägg upp på ett fat.
- Blanda gurka, yoghurt, och vitlök till en tzatsiki. Smaka av med salt och peppar.
- Tillaga pitabröden enligt förpackningen och servera med köttfärsspetten, grönsaker och tzatsikin.
Trevlig tisdag!
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar