Halloumi är min nya favorit! Visst har jag gillat den förut men känner att det har blivit ett litet uppsving här hemma! Köper en bit var och varannan vecka! Så gott och enkelt att grilla. Det är bara att skiva och lägga på, ingen marinad eller krydda behövs!
I kväll så stekte jag halloumin i en stekpanna och serverade med en god dressing gjord på färska örter!
Tomatsallad med halloumi
4 portioner
ca 400 g halloumi (två förpackningar), skivade i 1-1 1/2 cm skivor
5 tomater, i stora tärningar
1 gurka, i tärningar
1/2 purjolök, strimlad
i kruka sallad
några blad färsk basilika
3-4 portioner kokt matvete
3 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
3 msk honung
3/4 dl hackade färska kryddor, t ex basilika, oregano, timjan, citronmeliss
örtsalt
- Blanda grönsakerna med matveten till en härlig sallad. Riv sönder basilikan och blanda ner den i salladen.
- Stek halloumin tills den fått fin färg och den känns mjuk.
- Blanda vinäger, olja, honung och kryddorna till en dressing. Ett tips är att skaka den i en liten shaker för att få allt ordentligt blandat. Smaka av med salt.
- Lägg halloumin ovanpå salladen och ringla lite dressing över.
- Servera med resten av dressingen på sidan.
Givetvis kan man grilla halloumin istället om man vill!
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar