tisdag 6 mars 2012

Blomkål

Vi äter sedan en tid tillbaka lite mer GI-inspirerad mat än vi gjort tidigare. Jag får en helt annan mättnads känsla  är mindre uppblåst och blir inte lika sötsugen mellan måltiderna när jag äter mindre kolhydrater! Ett annat stort plus är att jag har upptäckt lite nya tillbehör i stället för potatis eller så. I kväll tex åt vi blomkålsmos till kycklingen. Mycket godare än det låter!



Chilikyckling med blomkålsmos
4 portioner

4 kycklingfiléer
1 blomkålshuvud
2 dl grädde
salt
peppar
chiliflingor
olja till stekning


  • Skär blomkålen i små bitar och lägg i en kastrull. Häll över grädden och koka på svag värme i ca 10 minuter. Blomkålen ska vara helt genomkokt. 
  • Mixa sedan med stavmixer och smaka av med salt och peppar.
  • Medan blomkålen kokar steker du kycklingen. Salta, peppra och strö över lite chiliflingor.
  • Servera kycklingen med blomkålsmoset och rostade eller grillade grönsaker.

Jag ugnsrostade paprika och squash i ca 10-15 minuter.
Paprikan får en lite sötare smak. Gott!

Hoppas ni har en trevlig kväll!

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar