måndag 15 augusti 2011

Canneloni



Har länge funderat på att laga canneloni. Men det har aldrig blivit av, har nog föreställt mig att det är lite bökigt tror jag. Men det var ju väldigt enkelt! Och väldigt gott! Jag hade svampröra i mina, kommer garanterat bli en favorit under svampsäsongen!


Canneloni med svamp.
4 portioner
ugn: 200 grader


8 st färska lasagneplattor
300 g blandad svamp, (skiva svampen om det behövs)
300 g philadelphiaost
1 stor "näve" färsk oregano
1 st vitlöksklyfta, skivad
4 st schalottenlökar, hackad
1 burk krossade to
mater

1 dl vatten
2 st vitlöksklyftor, hackade
1 knippe timjan
2 st lagerblad
bladspenat, ruccola eller annan god sallad
finriven parmesan
Olivolja
Salt
Peppar 



  • Stek svampen tillsammans med vitlöklök i olivolja i ca 5 minuter.
  • Blanda svampen i en bunke med oregano och philadelphia medan den är varm. Salta och peppra
  • Stek schalottenlök och vitlök i olivolja i ca 5 minuter, häll på de krosssade tomaterna och vattnet.
  • Tillsätt lagerblad och timjan, låt koka i 10 minuter, lyft ur timjan och lagerblad.
  • Lägg en rad med fyllning längs kortsidan på lasagneplattorna, rulla ihop dem och skär bort överflödig deg.
  • Lägg cannelonin i en ugnsfast form, häll på tomatsås och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
  • Servera tillsammans med sallad och parmesanost.



Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar