Choklad och kokos är en smaskig kombo! För någon vecka sedan fick jag ett sådant choklad/kokos begär så det resulterade i dessa härliga muffins!
Choklad och kokosmuffins.
12 normalstora
ugn: 175 grader
3 dl vetemjöl
1 1/2 bakpulver
3/4 dl kakao
400 g kokosflingor
1 1/2 dl kokosmjölk
125 g smör, rumstempererat
1 3/4 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Glasyr
100 g philadephiaost
ca 300 g florsocker
4 msk mjukt smör
- Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt lite drygt hälften av kokosflingorna. Spara resten till garnering.
- Vispa smöret mjukt med elvisp och rör sedan i smöret. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa tills blandningen är fluffig.
- Rör ner kokosmjölk och vanlig mjölk i äggblaningen tillsammans med de torra ingredienserna. Fördela smeten i pappersklädda muffinsplåtar nästan ända upp till kanten. Grädda i ca 20-25 minuter.
- Gör undertiden glasyren.
- Rör osten och smöret luftigt med en elvisp och blanda sedan i sockret.
- Vispa glasyren slät.
- När muffinsarna svalnat breder du på glasyren och strör över rikligt med kokos!
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar