Ofta har asiatisk mat en spännande smakkomination som jag gillar! I kväll har vi ätit kycklingspett med apelsin och sesamfrön, mycket goda och lätta att göra! Dessa spett tror jag även passar perfekt på buffébordet!
Kycklingspett med nudelsallad
4 portioner
ugn: 200 grader
4 kycklingfiléer
Ca 1 dl sesamfrön
Marinad:
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl sojasås
1 1/2 msk matolja
1 tsk farinsocker
1/2 apelsin (saften)
Nudelsallad:
2-3 portioner äggnudlar
1 1/2 röd paprika, strimlad
1/2 purjolök, strimlad
½ röd chili
1 msk sesamolja
1 msk matolja
Ca 1 msk fisksås
- Skär varje kycklingfilé i tre delar på längden. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål (spara lite att pensla köttet med efter det varit i ugnen). Lägg ner kycklingfiléerna och se till att marinaden täcker alla bitar, täck med ett lock eller plastfolie. Ställ kallt minst 1 timme.
- Rosta sesamfröna i torr varm stekpanna tills de fått lite färg.
- Trä kycklingfiléerna på blötlagda spett. Lägg i långpanna.
- Stek kycklingfiléerna mitt i ugnen ca 15-20 minuter i 225* tills de har fin färg och köttsaften är helt klar.
- Pensla kycklingfiléerna med marinaden och rulla dem i sesamfröna.
- Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Dela dem i mindre bitar.
- Kärna ur och strimla paprikorna. Ansa och strimla vårlökarna. Kärna ur chilin och finhacka den.
- Stek nudlar, paprika och vårlök i sesamolja och matolja. Ringla över fisksåsen och smaka av.
- Servera nudelsallad och spetten med en god chytney, tex mangochutney.
Hoppas det ska smaka!
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar