Visst är det gott med en cheesecake en varm sommardag! Eller vilken dag som helst..
På min födelsedag bjöd jag bla på en smarrig halloncheesecake.
Frosen cheesecake
ca 8 bitar
100 g philadelphiaost
4 dl matlagningsyoughrt
3 äggulor
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
3 äggvitor
hallon efter tycke och smak, jag hade ca 2 dl
½-1 förpackning Digestivekex
3 msk halvsmält smör
- Klä en rund springform med bakplåtspapper, (både botten och sidorna)
- Krossa digestivekexen (förslagsvis i en matberedare) och blada med smöret.
- Tryck ut smulet i botten på springformen.
- Separera äggvitor från äggulor och ha upp i varsin bunke.
- Blanda äggulor med philadelphian, yoghurt, socker och vaniljsocker.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner även dom i smeten.
- Blanda i hallonen, spara ev några till garnering
- Häll upp i formen, täck med plastfolie.
- Ställ in formen i frysen tills kakan den stelnat, gärna över natten.
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar