söndag 21 augusti 2011

Fiskgryta



Fiskgryta med saffran är ju bara för gott! Vad mer behövs sägas?


Fiskgryta med saffran
4 portioner


350 g blandade fiskfiléer i bitar, t.ex. torsk, kolja, lax
1 ask kräftstjärtar eller räkor

3 potatisar
1 liten gul lök
4 tomater
1/2-1 fänkålsstånd
1 röd paprika
1 msk smör
1/2-1 pkt saffran
1 tsk curry
2 dl torrt vitt vin
2 dl fiskbuljong av tärning
1 dl mjölk eller grädde
salt
krm cayennepeppar
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja 



  • Skala potatisen och löken och skär dem i sockerbitstora tärningar. 
  • Skär tomaterna och övriga grönsaker i tärningar.
  • Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i 3 minuter.  De ska inte ta färg. 
  • Blanda ner paprika- och tomattärningar. 
  • Tillsätt curry och saffran och låt kryddorna fräsa med någon min. 
  • Späd med vin och buljong och låt sjuda i några minuter. 
  • Vispa ner mjölken så att den blandar sig väl med buljongen. 
  • Smaka av med salt och cayennepeppar. 
  • Lägg i fisken delad i 2-3 centimeter stora bitar och sjud den några minuter. 
  • Strö över dill och persilja och servera omedelbart.
  • Servera med ett gott bröd och aioli eller vitlökssås. 








Trevlig söndagskväll!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar