Fiskgryta med saffran är ju bara för gott! Vad mer behövs sägas?
Fiskgryta med saffran
4 portioner
350 g blandade fiskfiléer i bitar, t.ex. torsk, kolja, lax
1 ask kräftstjärtar eller räkor
3 potatisar
1 liten gul lök
4 tomater
1/2-1 fänkålsstånd
1 röd paprika
1 msk smör
1/2-1 pkt saffran
1 tsk curry
2 dl torrt vitt vin
2 dl fiskbuljong av tärning
1 dl mjölk eller grädde
salt
krm cayennepeppar
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
- Skala potatisen och löken och skär dem i sockerbitstora tärningar.
- Skär tomaterna och övriga grönsaker i tärningar.
- Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i 3 minuter. De ska inte ta färg.
- Blanda ner paprika- och tomattärningar.
- Tillsätt curry och saffran och låt kryddorna fräsa med någon min.
- Späd med vin och buljong och låt sjuda i några minuter.
- Vispa ner mjölken så att den blandar sig väl med buljongen.
- Smaka av med salt och cayennepeppar.
- Lägg i fisken delad i 2-3 centimeter stora bitar och sjud den några minuter.
- Strö över dill och persilja och servera omedelbart.
- Servera med ett gott bröd och aioli eller vitlökssås.
Trevlig söndagskväll!
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar