Kärleksmums är nog en av mina favoritkakor. Bakar dem dock alldeles för sällan. Måste bli ändring på det.. Eller är det kanske för att jag inte äter kärleksmums så ofta som de blir extra goda? Att jag inte har hunnit tröttna på dem.. Ja kan så vara.. Här kommer i alla fall mitt favvo recept!
Ljuvliga kärleksmums
ung: 200 grader
3 ägg
3 dl strösocker
1 mosad banan
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
200 g smält smör
1,5 dl mjölk
Glasyr
100 g mjukt smör
1,5 dl florsocker
2 msk starkt kaffe
1 dl vispgrädde
1 dl kakao
kokos
daimkulor
- Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner bananen.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd försiktigt runt till en smet.
- Blanda det smälta smöret med mjölken och häll ner det i smeten. Rör om tills allt är blandat.
- Klä en plåt, ca 20x30 cm med bakplåtspapper och häll ner smeten.
- Grädda i ca 15 minuter. Kakan får gärna vara lite kladdig.
- Blanda alla ingredienser till glasyren. Vispa ordentligt så eventuella smörklumpar försvinner.
- När kakan svalnat helt brer du glasyren ovanpå och strör över kokos och daimkulor eller annat trevligt strössel. Skär sedan kakan i lagom stora rutor. (det går bra att frysa in några rutor om det mot förmodan skulle bli någon över)
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar