måndag 27 februari 2012

Biffsallad

Vi har varit och beställt nytt kök i helgen därav att det har varit lite glest med inlägg här under förra veckan! Vi hoppas att vi har ett nytt fint kök efter påsk! Åhh vad jag vill ha påsk NU!!

I torsdags så lagade jag en riktigt god sallad med biff och en god fräsch smak av asien!




Biffsallad
4 portioner

600 g biff/entrecote, i 1 cm tjocka skivor
blandad sallad
1 kruka/knippe koriander
1 kruka/knippe mynta
1 gurka, strimlad
2-3 morötter, strilmad

Marinad
½ dl soya
5 cm riven ingefära
1/4 dl limesaft

Dressing
½ msk råsocker
½ dl limesaft
½ dl soya
2 chilifrukter, finhackad


  • Lägg köttet i en skål. Blanda marinaden och häll över köttet. Låt marinera i ca 1 timme.
  • Stek eller grilla köttet några minuter per sida, det ska fortfarande vara lite rosa i mitten.
  • Blanda sallad, gurka och morötter. Blanda ner köttet.
  • Rör ihop dressingen och häll det över salladen!
  • Servera!
Denna sallad är riktigt god! Just nu längtar jag tills det är varmt nog att
äta den ute på terrassen!


Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar