tisdag 7 februari 2012

Musli

I dag har jag gjort något jag tänkt göra länge men aldrig kommit till skott med! Nämligen musli. Hur gott och enkelt som bara den! Dessutom kan du använda dig av vad du har hemma! Nedan får du receptet på min musli!



Musli
ugn 200 grader

3 dl krossat bovete
3 dl havrekärnor
1 ½ dl solrosfrön
1 dl linfrö
1 ½ dl hackade valnötter
2 msk rapsolja
5 msk vatten
2-3 msk honung
1 ½ dl hackade torkade fikon
1 dl kokosflingor
1 dl pumpafrön


  • Koka bovetet i en minut och skölj och torka ordentligt.
  • Blanda bovete, havrekärnor, solrosfrön, linfrön och valnötter i en skål.
  • Blanda olja, vatten och honung och häll över muslin. Blanda om och fördela på en plåt.
  • Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Rör runt då och då så att inte muslin bränns.
  • Ta ut muslin och låt svalna. Blanda sedan ner resten av ingredienserna. Förvara i en tätslutande burk.
  • Servera med fil eller yoghurt och lite bär. Eller varför inte som strössel till glass?

Ta med en burk som gå bort-present nästa gång du är bortbjuden!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar