Musli
ugn 200 grader
3 dl krossat bovete
3 dl havrekärnor
1 ½ dl solrosfrön
1 dl linfrö
1 ½ dl hackade valnötter
2 msk rapsolja
5 msk vatten
2-3 msk honung
1 ½ dl hackade torkade fikon
1 dl kokosflingor
1 dl pumpafrön
- Koka bovetet i en minut och skölj och torka ordentligt.
- Blanda bovete, havrekärnor, solrosfrön, linfrön och valnötter i en skål.
- Blanda olja, vatten och honung och häll över muslin. Blanda om och fördela på en plåt.
- Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Rör runt då och då så att inte muslin bränns.
- Ta ut muslin och låt svalna. Blanda sedan ner resten av ingredienserna. Förvara i en tätslutande burk.
- Servera med fil eller yoghurt och lite bär. Eller varför inte som strössel till glass?
Ta med en burk som gå bort-present nästa gång du är bortbjuden! |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar