torsdag 2 februari 2012

Köttfärslimpa

I kväll har vi ätit köttfärslimpa med smak av Indien. En lite annorlunda men trevlig smaksättning! Tänk på att inte snåla med kryddorna då denna rätt kräver lite smak.







Köttfärslimpa med touch av Indien
4 porioner
Ugn:175 grader

500 g nötfärs
3/4 dl ströbröd
1½ dl mjölk
1 ägg
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk finriven gul lök
2 msk curry
1 msk ingefära
400 g kikärtor
sockerärtor, halverade
1 rödlök, hackad
1 dl färsk koriander
½ dl olivolja
2 dl turkisk yoghyrt
2 msk mango chutney
salt
peppar

  • Blanda ströbröd med mjölk i en skål och låt svälla i ca fem minuter.
  • Vänd ner vitlök, nötfärs, ägg och lök i mjölkblandningen. Krydda med salt, peppar, ingefära och curry.
  • Blanda till en fats smet och forma en långsmal köttfärslimpa. Lägg limpan på en smord plåt och ställ i ugnen i ca 30 minuter.
  • Skölj kikärterna moch blanda med rödlök, sockerärtor, koriander och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda turkisk yoghrt med mango chutney till en sås.
  • Servera köttfärslimpan med mangosåsen och kikärtssalladen.



Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar