Köttfärslimpa med touch av Indien
4 porioner
Ugn:175 grader
500 g nötfärs
3/4 dl ströbröd
1½ dl mjölk
1 ägg
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk finriven gul lök
2 msk curry
1 msk ingefära
400 g kikärtor
sockerärtor, halverade
1 rödlök, hackad
1 dl färsk koriander
½ dl olivolja
2 dl turkisk yoghyrt
2 msk mango chutney
salt
peppar
- Blanda ströbröd med mjölk i en skål och låt svälla i ca fem minuter.
- Vänd ner vitlök, nötfärs, ägg och lök i mjölkblandningen. Krydda med salt, peppar, ingefära och curry.
- Blanda till en fats smet och forma en långsmal köttfärslimpa. Lägg limpan på en smord plåt och ställ i ugnen i ca 30 minuter.
- Skölj kikärterna moch blanda med rödlök, sockerärtor, koriander och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda turkisk yoghrt med mango chutney till en sås.
- Servera köttfärslimpan med mangosåsen och kikärtssalladen.
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar