måndag 20 februari 2012

En vecka med smaka av Asien!

Denna vecka tänkte jag ha en "asiatisk" vecka. Det kommer bli en vecka fullmatad med massor av härliga smaker!
Först ut är tandorifisk!



Tandorifisk
4 portioner
Ugn: 200 grader

600 g vit fiskfilé, i stora bitar
2 msk citronsaft
4 dl yoghurt
3 msk vinäger
1 lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
2 cm ingefära, finriven
1 tsk gurkmeja
en nypa salt
en nypa malen koriander
en nypa garam masala
en nypa chilipulver
½ röd chilifrukt, fint skivad
½ purjolök, finstrimlad
1 msk rivet limeskal



  • Gnid in fisken med citronsaft och salt. Lägg i en ugnsfast form.
  • Blanda alla ingredienser utom chilifrukt, purjolök och lime till marinad. Häll marinaden över fisken och marinera i ca 2 timmar i kylen. Vänd fisken några gånger.
  • Ställ fiksen i ugnen i ca 15-20 minuter eller till fisken är klar. 
  • Toppa med chilifrukt, purjo och limeskal.
  • Servera med ris eller en god sallad.

Det är första gången jag lagar tandori.. Är inte tandori mer röd?
Jaja, gott var det ändå!

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar