söndag 5 februari 2012

Lax med ädelost!

I fredags åt vi god lax med ädelostsås! Mums! Middagen fick toppbetyg av sambon!




Lax med ädelost
4 portioner

800 g laxfile
½ chili
2 dl crème fraiche
50 g ädelost
2 tsk konc fiskfond
4 msk vatten
2 vitlöksklyftor, finhackade
smör
salt


  • Rosta chilifrukten i en het torr stekpanna tills den blir lite skrynklig utan att den blir bränd. Ta ev ur kärnorna och hacka chilin. 
  • Blanda chilin, crème fraiche, ost, fond, vatten och vitlök. Mixa såsen slät.
  • Stek laxfileérna i smör några minuter på varje sida tills fisken är klar. Salta och peppra.
  • Värm på såsen och servera med lax och en grönsallad.


Hoppas ni har en härlig söndag!

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar