tisdag 7 februari 2012

Kyckling med smak av dill

Dessa smaker får mig att tänka på gamla svenska smaker! Dillen för tankarna till det klassiska dillköttet!




Kyckling med smak av dill
4 portioner

4-5 kycklingfiléer, strimlade i 4-5 bitar per filè
smör
olivolja
ca 20 körsbärstomater, halverade
1 msk kycklingfond
2-3 msk vatten
2 dl crème fraiche
1 knippa dill, finskuren (går bra med fryst med)
salt
peppar


  • Stek kycklingen lätt i smör och olja tills den får ljus och fin färg. Lägg över i en gryta.
  • Fräs sedan tomaterna i stekpannan och lägg över i grytan.
  • Krydda med salt och peppar. Häll på fond och vatten. Låt koka några minuter.
  • Blanda ner crème fraiche och dill och sjud under lock i ca 5 minuter.
  • Servera med quinoa och en god sallad.

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar