onsdag 1 februari 2012

Lax med ingefära

Ingefära är riktigt gott att smaksätta mat med. Friskt och kryddigt på samma gång! Det är även gott att lägga några skivor i bordsvattnet! För att skala ingefära så är det bästa sättet att använda en liten sked och "skrapa" bort skalet.
I kväll så serverades det ingefärssås till lax!




Lax med ingefärssås
4 portioner

4 portionsbitar lax
1 msk smör
citronpeppar
1 lime
1 dl crème fraiche
2 msk finriven ingefära
1 vitlöksklyfta, finriven
örtkrydda
salt
peppar


  • Blanda crème fraiche, ingefära, vitlök och örtkrydda. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  • Stek laxen i smör och krydda med citronpeppar och salt.
  • Servera laxen med ingefärssåsen och wokade grönsaker.


Jag serverade wokad paprika, lök, broccoli och sockerärtor till laxen!


Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar