tisdag 21 februari 2012

Gul som solen!

I kväll har vi ätit kyckling med en härlig gul färg! Kycklingen doftar gott av ingefära och kokosmjölk. Yummi!



Keralakyckling
4 portioner

4 kycklingfiléer, i bitar
2 rödlökar, skivade
1 silverlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 cm ingefära, finhackad
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
2 röda chilifrukter, fin hackade
1 tsk senapsfrö, krossat
1 tsk korianderfrö, krossat
4 kryddnejlikor, krossade
1 tsk vitpeppar
salt
2 ½ dl kokosmjölk
1 msk kycklingfond


  • Hetta upp olja i en wokpanna och fräs rödlöken tills den blir mjuk men inte brun. Ta upp och ägg åt sidan.
  • Fräs silverlöken tills den är mjuk och tillsätt alla kryddor. Fräs i ca två minuter.
  • Lägg ner kycklingen i pannan med kryddorna. Rör om och tillsätt fond och kokosmjölk. 
  • Sjud i ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Rör om då och då.
  • Garnera med rödlöken och servera med ris eller en god sallad!



Har ni ätit några semlor i dag?
Jag sitter just nu och mumsar på en semla fylld med hallon och blåbär! Mmmm!

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar