400 g hokifileér
600 g rödbetor
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 dl vitt vin
1/2 dl vatten
1 msk konc fiskfond
3/4 dl grovskuren dill
150 g fetaost
salt
peppar
- Koka rödbetorna mjuka i 20-30 minuter. Gnid av skalet under rinnande vatten.
- Lägg fisken i en stekpanna med höga kanter. Krydda med salt och peppar. Häll på vin, vatten och fiskfond.
- Lägg på lock och låt sjuda på svag värme i 4-5 minuter. Ta av från spisen och håll varmt.
- Fräs rödbetor i olja o ca 2 minuter. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare i 1 minut. Salta och peppra. Vänd ner dill och fetaost.
- Servera med hokifileérna och gärna en citronklyfta (man kan även servera med potatis).
Rödbetor möter fetaost.. Sött möter salt!! MUMS |
Detta hamnar på min topplista denna månad! |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar