ugn 200 grader
Pajdeg:
3 dl mjöl
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
2 vitlöksklyftor, hackade
100 g bladspenat
1 aubergine i tärningar
smör
salt
peppar
1 1/2 tsk spiskummin
150 g fetaost
250 g cottage cheese
1 dl grädde
3 ägg
1 dl svarta oliver (utan kärnar för tändernas skull)
- Blanda smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga och låt stå i kylen i ca 30 min.
- Rensa och skölj spenaten. Fräs löken och aubergine i smör. Lägg i spenaten och låt den fräsa med. Krydda med salt, peppar och spiskummin.
- Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
- Bryt osten i bitar och blanda med cottage cheese, grädde och ägg. Rör ner spenatblandningen och oliver. Häll blandningen i pajskalet.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min.
Mmm, riktigt god paj. Servera med en STOR och krispig sallad. |
Kramar Mysan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar