Blev helt ställd då en kollega upplyste mig om att det inte är i dag utan i morgon! Jag som var helt säker på att det var i dag.. Jaja, det fick bli våfflor i dag ändå! Det blev örtvåfflor med en god kalkon och pepparrotsröra! Den gjorde faktisk Erik (med lite hjälp), jätte god blev den!
Ca 10 laggar
50g smör
2 ägg
6-7 dl mjölk
1 dl dinkelmjöl
4 dl vetemjöl
salt
1/2 dl färska örter t ex basilika, timjan, oregano.
Kalkonröra
ca 200 g rökt kalkon (eller annat rökt kött), strimlad
10 cm gurka, tärnad
1-2 msk riven pepparrot
2 dl turkisk yoghurt
1 1/2 msk majonäs
salt
peppar
salt
peppar
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp äggen och tillsätt hälften av mjölken och hela mjölmängden. Vispa smeten slät.
- Häll i resten av mjölken, salt och smöret. Tillsätt örterna.
- Hetta upp våffeljärnet och smörj första laggen med lite smör. Grädda våfflorna gyllenbruna och servera direkt eller lägg på galler.
- Blanda alla ingredienser till röran och servera med våfflorna.
Toppa med avokado, paprika och solrosskott! |
Givetvis blev det vanliga våfflor med glass och sylt med! |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar