torsdag 24 mars 2011

Våfflor.



Har varit helt inställd på att det var "våffeldagen" i dag! Har funderat flera dagar på vad jag skulle hitta på för god röra att servera till lite goda örtvåfflor.. Mmm, Mums!
Blev helt ställd då en kollega upplyste mig om att det inte är i dag utan i morgon! Jag som var helt säker på att det var i dag.. Jaja, det fick bli våfflor i dag ändå! Det blev örtvåfflor med en god kalkon och pepparrotsröra! Den gjorde faktisk Erik (med lite hjälp), jätte god blev den!

Ca 10 laggar

50g smör
2 ägg
6-7 dl mjölk
1 dl dinkelmjöl
4 dl vetemjöl
salt
1/2 dl färska örter t ex basilika, timjan, oregano.

Kalkonröra

ca 200 g rökt kalkon (eller annat rökt kött), strimlad
10 cm gurka, tärnad
1-2 msk riven pepparrot
2 dl turkisk yoghurt
1 1/2 msk majonäs
salt
peppar


  • Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp äggen och tillsätt hälften av mjölken och hela mjölmängden. Vispa smeten slät.
  • Häll i resten av mjölken, salt och smöret. Tillsätt örterna.
  • Hetta upp våffeljärnet och smörj första laggen  med lite smör. Grädda våfflorna gyllenbruna och servera direkt eller lägg på galler.
  • Blanda alla ingredienser till röran och servera med våfflorna.

Toppa med avokado, paprika och solrosskott!

Givetvis blev det vanliga våfflor med glass och sylt med!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar