måndag 14 mars 2011

Köttfärschili

4 portioner

600 g nötfärs
2 rödlökar i stora bitar
2 vitlöksklyftor, finhackad
2 röda paprikor i stora bitar
1 chihifrukt, finhackad
2 burkar vita bönor (a 400g)
1 1/2 dl chilisås
1 tsk cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
salt


  • Stek färsen i lite olja under omrörning tills den blir smulig. Flytta över köttfärsen till en gryta.
  •  Fräs grönsakerna i stekpannan tills de blivit lite mjuka. Blanda grönsakerna med färsen i grytan och tillsätt vitabönor med spadet, chilisås och kryddorna. Låt chilin koka i ca 15 minuter och rör om då och då. 
  • Smaka av med salt.
  • Servera med en god fräsch sallad av tex; olika salladssorter, ruccola, tomater och gurka. Ett grovt bröd passar även bra till. 



Kramar Mysan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar