tisdag 8 mars 2011

Laxfilé med kokos och lime.

4 portioner.

400-500 g skinn- och benfri laxfile
2 dl kokosmjölk
1 msk färskpressad limejuice
1 tsk finrivet limeskal
2 msk finskuren gräslök
olja
salt
peppar


  • Skär laxen i portionsbitar. Krydda med salt och peppar. Stek laxbitarna i olja tills de har fått fin färg och knappt är genomstekta, ca 3 min. Ta upp dem och håll varma.
  • Häll kokosmjölken i stekpannan och smaksätt med limejuice, limeskal, salt och peppar. Hetta upp skyn, men låt inte den börja koka. Tillsätt gräslöken och häll kokosskyn över laxen.
  • Servera med ris, sockerärtor och en blandad sallad. 
Att något så enkelt kan bli så gott!! MUMS

Kramar Mysan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar