torsdag 14 april 2011

Asiatisk lax med sweet chili glaserade grönsaker



Lax är nog min favoritfisk! Gott och enkelt, det räcker med med salt och peppar för att det ska bli gott! Här kommer ett smaskigt recept som för smaklökarna till asien! Ingefära, kokosmjölk och lime passar utmärkt ihop!

Asiatisk lax med sweet chili glaserade grönsaker
4 portioner
ugn 255 grader

600 g laxfilé
2 tsk salt
2 tsk malen ingefära
2 tsk brunt farinsocker
2 msk pressad lime
3 vitlöksklyftor
4 dl kokosmjölk

1 ask sockerärtor
1 1/2 röd paprika
3 morötter
ca 1 dl Thai sweet chilisås
Salt 
Peppar



  • Lägg laxen i ugnsfast form.
  • Blanda samman, salt, ingefära, farinsocker, lime och pressad vitlök. Bred över fisken och slå över kokosmjölken.
  • Ställ in i ugnen i ca 15min.
  • Woka sockerärtor, finstrimlad paprika och morot. Krydda med salt och peppar.
  • När de är krispiga och färdiga slå över sweet chili sås och vänd runt. Tag bort från värmen och servera genast tillsammans med fisken.



Visst är det härliga färger!


 Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar