Vem älskar inte choklad?! Jag älskar choklad i alla dess former!
Vad passar bättre till påskfikat än en god chokladtårta?
Denna chokladtårta är väldigt enkel att göra och är dessutom riktigt smarrig!
Chokladtårta
ca 8 bitar
ugn 200 grader
100 g smör
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl brunt farinsocker
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
- Smält smöret på låg värme.
- Vispa ägg, strösocker och farinsocker pösigt. Tillsätt sedan smöret.
- Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör försiktigt ut eventuella klumpar. Häll smeten i formen och grädda i 17-20 minuter. Kaka ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.
Glasyr
100 g mörk choklad
100 g florsocker
100 g smör
4 msk mjölk
100 g florsocker
100 g smör
4 msk mjölk
- Smält ihop allt till glasyren. Tänk på att smälta på låg värme för att inte bränna cholkaden.
- När kakan svalnat brer du ut glasyren på kakan. Ställ i kylen så att glasyren kan stelna.
- Servera i Chokladtårtan med lättvispad grädde eller som jag, i små munsbitar tillsammans med andra kakor!
Kramar Mysan!
Tårtan går utmärkt att frysa! Kram Mysan
SvaraRadera